Zich mobiliseren kan nog steeds, zelfs in tijden van COVID-19!


Zelfs tijdens de coronacrisis kunnen ons mobiliseren om het leven van de zwaksten te beschermen. Maar dit jaar zullen we dat op een andere manier moeten doen.

Door de verspreiding van het coronavirus is het moeilijk om ons dit jaar fysiek te mobiliseren om de levens van de meest kwetsbaren te verdedigen. Wat een teleurstelling! Voor u wellicht, maar voor ons zeker! Het hoogtepunt van ons jaar, kan niet doorgaan zoals we hadden gewild... Maar geen nood, we gaan ons wel nog steeds mobiliseren. We kúnnen zelfs niet anders! Vooral dit jaar, dat speciaal gekenmerkt wordt met de recente wetsvoorstellen over abortus en euthanasie, die zeer gevaarlijk zijn! Wij stellen voor om deel te nemen aan drie acties.

  1. Schrijf een persoonlijke brief aan een parlementslid;

  2. Confinement Challenge: Maak een video waarin je de korte zin zegt "Ook voor het respect voor het leven, applaudisseer ik";

  3. Solidariteitsactie: verzamel babykleertjes, pampers en we komen ze bij u ophalen, of maak een overschrijving op onze rekening. Alle donaties gaan naar familiale bijstandscentra.

Uw brief aan een volksvertegenwoordiger is het best persoonlijk (als moeder, vader, verzorger, arts of gewoon bezorgde burger, ...) en handgeschreven. Wanneer een parlementslid twee of drie handgeschreven brieven ontvangt, dan begint hij zichzelf te zeggen: "Hier is een probleem!". Uw brief mag ook niet te lang zijn, maximum één pagina lang (de achterkant wordt niet gelezen). Vermijd elke vorm van agressiviteit. Wij hebben een lijst van parlementsleden die gevoelig zouden kunnen zijn aan zo'n brief, en hun stemgedrag zouden kunnen aanpassen. Stuur ons een mail met uw woonplaats, en wij sturen u enkele namen van volksvertegenwoordigers op. Samen hebben we een invloed op het publieke debat en op de stemming!

Wat betreft de Confinement Challenge (2) en de solidariteitsactie (3) zullen we u de komende dagen meer informatie geven.

Blijf op de hoogte via e-mail: http://eepurl.com/dnG6XT en blijf de pagina onder 'praktische info' volgen!

Het wetsvoorstel tot aanpassing van de abortuswet is een gevaar! 

Meer weten? Wij laten het woord aan enkele experts terzake. Zie de speciale pagina onder "Communicatie".