2020 - All Together for Life [COVID-19]


Reacties (0)

Categorie : Vorige edities

Zelfs tijdens de coronacrisis konden we ons mobiliseren om de levens van de zwaksten te beschermen. Normaal hadden we onze jaarlijkse Mars voor het Leven georganiseerd, maar dit jaar moesten we het natuurlijk anders doen. We hebben drie acties voorgesteld.

De aankondiging dat de March for Life, die gepland stond voor 26 april, niet fysiek kon plaatsvinden vanwege de verspreiding van het coronavirus, was een enorme teleurstelling! Misschien voor jou, maar zeker voor ons! Het hoogtepunt van ons jaar heeft niet kunnen plaatsvinden zoals we hadden gewild ...

Maar wees gerust, we hebben ons toch wel degelijk gemobiliseerd. We konden niet anders! Zeker dit jaar. Waarom? Omdat het dit jaar 30 jaar geleden was dat de eerste wet werd aangenomen die (gedeeltelijk) abortus decriminaliseerde (de wet van 3 april 1990). En dit jaar werd ook gekenmerkt door zeer gevaarlijke wetsvoorstellen inzake abortus en euthanasie! Het leven, de zwakken, vrouwen, ouderen, gehandicapten, mensen die lijden, de medische professie, gewetensvrijheid, zijn allemaal aangevallen. Wij zijn de laatsten die er in dit land publiekelijk tegen zijn. Het was toen nog belangrijker dan ooit om onze stem weer te laten horen. Daarom hebben we voorgesteld om ons toch te mobiliseren en deel te nemen aan drie acties!

Schrijf een persoonlijke brief aan een parlementslid

We hebben u uitgenodigd om de belangrijkste redenen voor uw bezwaar tegen de voorgestelde abortuswet neer te schrijven in een brief aan een lid van het federale parlement. Uiteindelijk werden 200 korte handgeschreven en persoonlijke brieven geschreven.

 

2. Confinement Challenge 

Op sociale media kunnen we verschillende initiatieven opmerken van mensen die zich solidair tonen met de slachtoffers van het coronavirus, verzorgers, enz. Ook wij hebben onze solidariteit uitgedrukt met de slachtoffers van abortus en euthanasie! We zouden misschien kunnen denken dat de lockdown minder abortus en euthanasie voorkomt. Maar integendeel, deze blijven mogelijk, en vrouwen en personen in nood staan steeds meer alleen bij deze dramatische beslissing. We mochten dus niet wachten tot het einde van de lockdown om het Leven te verdedigen, en in het bijzonder dit jaar, gekenmerkt door zeer gevaarlijke wetgevingsvoorstellen over abortus en euthanasie!

Daarom stuurden honderen mensen hun filmpjes in waarin ze deze zin zeggen: "Ook uit respect voor elk Leven, klap ik even". Al deze video's werden samengevoegd tot één geweldige film die de wereld rond gaat. Bekijk de montage hieronder.

3. L'action solidaire

We verzamelden babykleertjes, pampers en ontvingen overschrijvingen op onze rekening. Alle donaties gingen naar familiale bijstandcentra.

Vidéos

Gebruikersreacties

Aucun commentaire n'a encore été déposé sur cette page.

Ecrire un commentaire

Veuillez utiliser le formulaire suivant pour nous soumettre votre commentaire.

Veuillez noter que pour éviter tout abus, votre adresse IP sera enregistrée lors de la validation de ce formulaire. Nous la conserverons pendant maximum 12 mois.

 Required fields

@

Acceptez-vous d'être contacté par nos visiteurs ?

Please solve this simple math equation : 73 + 26 = ?
U kunt uzelf helpen met de onderstaande rekenmachine.

Beveel deze pagina aan

Le formulaire ci-dessous vous permet de recommander la page 2020 - All Together for Life [COVID-19].

 Required fields

@
@
Please solve this simple math equation : 73 + 26 = ?
U kunt uzelf helpen met de onderstaande rekenmachine.