700 deelnemers aan de Mars voor het Leven in België


Reacties (0)

Categorie : Presse

Op zondag 21 april namen honderden betogers op uitnodiging van de vereniging Clara Life deel aan de Mars voor het Leven in de straten van Brussel. Hun doel was het publiek bewust te maken van de intrinsieke waardigheid van elk menselijk leven en een cultuur van het leven in België te bevorderen, van de conceptie tot de natuurlijke dood.

Meer specifiek...

Clara Life betreurt het feit dat, verre van een vrijheid te zijn, zoals een bepaalde feministische doxa ad nauseam beweert, abortus nu de facto de enige oplossing is voor veel vrouwen die geconfronteerd worden met financiële, emotionele of professionele moeilijkheden, ook al is bewezen dat een derde van de abortussen resulteert in een post-abortus depressie.

Clara Life wijst er ook op dat 1) het ongeboren kind een volwaardig mens is en als zodanig menselijke waardigheid heeft; 2) de menselijkheid van dit ongeboren kind verbergen is weigeren de morele gevolgen van abortus te aanvaarden, die elke beschaafde samenleving onder ogen zou moeten zien.

Op dezelfde manier weigert Clara Life dat het gebruik van euthanasie een onvermijdelijkheid wordt en een alternatief voor palliatieve zorg. Integendeel, de vereniging roept op om palliatieve zorg verder te ontwikkelen, zodat het fysieke en psychologische lijden van patiënten aan het einde van hun leven op de juiste manier kan worden aangepakt.

Op zondag 21 april riepen meer dan 700 demonstranten de burgermaatschappij op om het dogmatisme te verwerpen dat een bepaald verkeerd genoemd "progressivisme" haar al tientallen jaren oplegt.

Ja, het ongeboren kind is een mens. Nee, abortus is niet onvermijdelijk.

Ja, er zijn oplossingen om met de moeilijkheden van een onverwachte zwangerschap om te gaan.

Nee, een zogenaamde beschaafde samenleving doet zichzelf geen eer aan door het steeds makkelijker te maken om haar zwakste leden te euthanaseren, terwijl ze palliatieve zorg en humane behandeling zou kunnen ontwikkelen. 

Gebruikersreacties

Aucun commentaire n'a encore été déposé sur cette page.

Ecrire un commentaire

Veuillez utiliser le formulaire suivant pour nous soumettre votre commentaire.

Veuillez noter que pour éviter tout abus, votre adresse IP sera enregistrée lors de la validation de ce formulaire. Nous la conserverons pendant maximum 12 mois.

 Required fields

@

Acceptez-vous d'être contacté par nos visiteurs ?

Please solve this simple math equation : 44 - 20 = ?
U kunt uzelf helpen met de onderstaande rekenmachine.

Beveel deze pagina aan

Le formulaire ci-dessous vous permet de recommander la page 700 deelnemers aan de Mars voor het Leven in België.

 Required fields

@
@
Please solve this simple math equation : 44 - 20 = ?
U kunt uzelf helpen met de onderstaande rekenmachine.