Editie 2020 - All Together for Life [COVID-19]


Reacties (0)

Zelfs tijdens de coronacrisis kunnen ons mobiliseren om het leven van de zwaksten te beschermen. Maar dit jaar zullen we dat op een andere manier moeten doen. Door de verspreiding van het coronavirus is het moeilijk om de straat op te komen om de levens van de meest kwetsbaren te verdedigen. Maar niets belet ons om toch van ons te laten horen! Dus wijzigen we het concept! We stellen u drie acties voor.

 

Een paar dagen geleden hebben we aangekondigd dat de Mars voor het Leven, die gespland stond op 26 april, niet fysiek kan plaatsvinden vanwege de verspreiding van het coronavirus. Wat een teleurstelling! Voor u wellicht, maar voor ons zeker! Het hoogtepunt van ons jaar, kan niet doorgaan zoals we hadden gewild...

Maar geen nood, we gaan ons wel nog steeds mobiliseren. We kúnnen zelfs niet anders! Zeker dit jaar. Waarom? Omdat het dit jaar 30 jaar geleden is dat de eerste wet werd goedgekeurd die abortus (gedeeltelijk) straffeloos stelt (nl. de wet van 3 april 1990). En dit jaar wordt ook gekenmerkt door zeer gevaarlijke wetgevingsvoorstellen betreffende abortus en euthanasie! Het leven, de zwakkeren, vrouwen, ouderen, gehandicapten, lijdenden, het beroep van arts, de gewetensvrijheid, worden allemaal aangevallen. Wij zijn de laatsten die er zich in dit land publiekelijk tegen verzetten. Het is dit jaar nog belangrijker dan ooit om opnieuw van ons te laten horen. Daarom nodigen we u uit om ons toch te mobiliseren en deel te nemen aan drie acties!

Voordat je doorgaat met het lezen van de rest van deze pagina; bedankt voor uw engagement, bedankt voor uw inspanningen. Als we allemaal samenwerken, zal abortus op een dag niet meer dan een slechte herinnering zijn. Help ons om deze droom te realiseren!

Schrijf een persoonlijke brief aan een parlementslid

We nodigen u uit om de voor u belangrijkste redenen waarom u tegen het wetsvoorstel abortus bent, neer te schrijven in een brief aan een parlementslid. Deze brief is het best handgeschreven, omdat dit een véél grotere impact heeft op de volksvertegenwoordiger. Het is misschien vermoeiender voor u, maar het resultaat is de moeite waard! Een mail schrijven is niet altijd nuttig, ze krijgen er toch zoveel waardoor ze door het bos de bomen misschien niet meer zien. Pas op, het is beter dan niets! Maar ik zou u wel willen aanmoedigen om minstens een brief te versturen per post, indien mogelijk handgeschreven.

Uw brief is het best kort, maximum één pagina (zonder achterkant, die zal niet worden gelezen), en persoonlijk. Vertel waarom Ú tegenstander bent van de wet, u als moeder, vader, zorgverlener, vroedvrouw, student(e) geneeskunde, misschien zelfs als voormalige abortuspatiënt,... Benoem best geen enkele vereniging die gekend is op het vlak van Bio-ethiek. Ze kennen ons standpunt, ze moeten de uwe kennen! Ik raad u ook aan om niet de agressief te willen overkomen; maak uw bezorgdheden over op een liefdevolle manier, zelfs (en vooral) voor diegene die het op het eerste zicht niet met ons eens zijn.

Het heeft niet veel zin om veel tijd te steken in het schrijven naar bepaalde parlementsleden die zeer sterke voorstanders zijn van deze wet, zoals K.G. (Open VLD) of K.J. (sp.a), noch naar parlementsleden die sowieso tegen zullen stemmen, zoals Mevrouw Veerle Van Peel (N-VA) of Mevrouw Els Van Hoof (CD&V). Stuur ons een mail met uw woonplaats (de provincie waarin uw domicilie gevestigd is) en wij sturen u enkele namen op van volksvertegenwoordigers op wie uw brief indruk zou kunnen maken en effect kan hebben.

 

2. Confinement Challenge 

Op sociale media kunnen we verschillende initiatieven opmerken van mensen die zich solidair tonen met de slachtoffers van het coronavirus, verzorgers, enz. Laten wij ook onze solidariteit uitdrukken voor de slachtoffers van abortus en euthanasie! We zouden misschien kunnen denken dat de lockdown abortus en euthanasie voorkomt. Maar integendeel, deze blijven mogelijk, en vrouwen en personen in nood staan steeds meer alleen bij deze dramatische beslissing. Laten we dus niet wachten tot het einde van de lockdown om het Leven te verdedigen, en in het bijzonder dit jaar, gekenmerkt door zeer gevaarlijke wetgevingsvoorstellen over abortus en euthanasie!

Neem daarom deel aan onze actie: film jezelf terwijl je deze zin zegt: "Ook uit respect voor elk Leven, klap ik even". Al jullie video's worden samengevoegd tot één geweldige film die de wereld rond gaat. Laat sociale media een middel worden om de vreugde bij het respecteren van het Leven te tonen. We hebben dit al gedaan. Bekijk onze video hieronder.

Stuur ons uw filmpje via e-mail, of via een privé-bericht in Facebook of Instagram.

3. L'action solidaire

Verzamel babykleertjes, pampers en we halen ze bij u op of doe een overschrijving op onze rekening. Alle donaties gaan naar familiale bijstandcentra. Op deze pagina geven we u de komende dagen meer informatie.

Vidéos

Gebruikersreacties

Aucun commentaire n'a encore été déposé sur cette page.

Ecrire un commentaire

Veuillez utiliser le formulaire suivant pour nous soumettre votre commentaire.

Veuillez noter que pour éviter tout abus, votre adresse IP sera enregistrée lors de la validation de ce formulaire. Nous la conserverons pendant maximum 12 mois.

 Required fields

@

Acceptez-vous d'être contacté par nos visiteurs ?

Please solve this simple math equation : 25 : 5 = ?
U kunt uzelf helpen met de onderstaande rekenmachine.

Beveel deze pagina aan

Le formulaire ci-dessous vous permet de recommander la page Editie 2020 - All Together for Life [COVID-19].

 Required fields

@
@
Please solve this simple math equation : 25 : 5 = ?
U kunt uzelf helpen met de onderstaande rekenmachine.